OFTEST STILLEDE SPØRGSMÅL

Disse spørgsmål er nogle af de mest stillede spørgsmål om hypnoseterapi:

Hvad er forskellen på meditation og mindfulness og hypnose?

Mindfulness betyder, at du er opmærksom på dine tanker her og nu. Du kan opnå at blive mere nærværende og positiv. Meditation er en tilstand, hvor du kan opnå en dyb ro og derved opleve mere energi.

I hypnose registrerer du dine tanker og følelser her og nu og du er nærværende og positiv, som når du dyrker mindfulness. I hypnose oplever du også en dyb ro, som når du mediterer. I hypnose kan du desuden gå tilbage i tiden og ”tage fat” i de situationer, følelser og tanker, som skabte et problem, som du slås med i dag. Hvilket betyder, at du kan skabe en FORANDRING med hjælp fra hypnosterapeutens forslag.

Hvad er forskellen på GO-EMINDs lydfiler og andre lydfiler med hypnose?

”Det er ikke hypnosen i sig selv, der virker, men den behandling, man giver under hypnosen. Fordi du er under hypnose bliver effekten større, formentlig fordi man er mere fokuseret og mere accepterende over for det hypnotisøren foreslår. Vi kan mere end vi tror med tankens kraft” Citat: Professor Bobby Zachariae.  

 

Der findes et ocean af lydfiler med meditation, mindfulness, visualisering og hypnose. Forskellen er at GO-EMINDS lydfiler skaber en forandring. Det kan være en fysisk forandring; smertefri, allergifri f.eks. Eller en mental forandring; fri af depression eller angst. Metoden, som vi anvender, er funderet i udviklerens erfaring fra terapeutisk arbejde i mere end 30 år. Samt hendes M.S. i Health Psychology som giver vider om, hvordan kroppen og sindet påvirker hinanden. 1000vis af klienter har fået hjælp.

Hvad er hypnose?

Hypnose er en mental tilstand. Denne tilstand er hverken ”at sove” eller ”at være vågen”. Hypnose er som tilstanden mellem vågen og søvn. Det er dog ikke helt "korrekt", for selvom en person kan se ud, som om kroppen er helt afslappet og nærmest sover, så sker der uendelig meget i sindet. I hypnosetilstanden er tanker og følelser aktive. Og du har den fulde KONTROL under hypnose.

Mister jeg bevidstheden i hypnose?

Alle sanser bliver mere end 20% skærpet under hypnose. Du bevarer din opmærksomhed, når du er i hypnose og du har den fulde kontrol. Du har adgang til de automatiske processer, som du har lært gennem hele livet. Din opdragelse; ja alt hvad du har set, hørt og taget til dig gennem din opvækst. Din vanetænkning, dine vaner og "det du plejer at gøre". Du bevarer bevidstheden, du kan høre, du kan tale, du kan svare, du kan føle, du kan vælge og DU BESTEMMER.

Hvad sker der, hvis jeg ikke vågner igen?

Du vil ALTID vågne, når du vil vågne. Det er ikke muligt at blive i hypnosen. Dit bevidste sind vil ”overtage styringen” og du slår øjnene op og er vågen.

Kan jeg hypnotiseres mod min vilje?

Der er ikke nogen, der kan hypnotiseres mod deres vilje. Det er desværre en meget udbredt misforståelse, som kommer fra film, hvor man ønsker at dramatisere hypnose. Det kan lyde spændende, men er "heldigvis" ikke muligt.

Kan alle komme i dyb hypnose?

Alle mennesker kan komme i hypnose, men det er ikke alle, der tillader sig at blive hypnotiseret dybt i trance. Det er derfor vigtigt, at du vælger en hypnotisør, du har tillid til og som samtidig respekterer dine ønsker og din personlighed.

Hvem kan hypnotiseres?

Er der tale om et barn anbefales det, at du sikrer dig, at hypnoseterapeuten har erfaringer med børn. Men børn er SÆRDELES egnet til hypnose.

Personer der er påvirkede af alkohol eller som er stærkt medicinerede er ikke egnede til hypnoseterapi.

Hvad kan hypnoseterapi?

Hypnose i sig selv gør ingen forandring. Hypnosetilstanden føles som når du er meget afslappet og dine tanker flyder frit.

Hypnoseterapi kan give dig den forandring, som du ønsker dig.

Mentale, psykiske, men også fysiske problemer og sygdomme kan lindres, fjernes eller afhjælpes.  Tanker og følelser og adfærd kan ændres. 

Hvad er forskellen på showhypnose og behandling?

Ved showhypnose udvælges personer, som er parate til at "lave skæg". De siger ja til at være med. Og er derfor modtagelige til at "sige som en kylling" eller andet skæg og ballade. Hypnoseterapi udføres, når det er bedst, af professionelle behandlere, som i fællesskab med klienten aftaler, "hvad der skal hypnotiseres ind". Hypnose er en terapeutisk arbejdsmetode. Hypnose i sig selv har ingen virkning, kun som afslapning. Det er altafgørende, hvad hypnoseterapeuten siger under hypnosen. DERFOR vælg altid en hypnoseterapeut, som har erfaring og som har kendskab til, hvad der skal siges for at skabe den forandring, som du ønsker.

Hvad er hypnose og hypnoseterapi?

Hypnose bringer dig i en tilstand, hvor du vender blikket indad og har direkte adgang til dit underbevidste og ubevidste sind. I den tilstand er det muligt at ændre tanker, følelser, adfærd og samtidig "klippe snoren" følelsesmæssigt til tidligere oplevelser. Hypnoseterapeuten er din guide på opgaven.

En hypnotisør vs. hypnoseterapeut

Hypnotisører kan bringe dig i hypnose og anvender ofte suggestion (forslag), som redskabet til at lave positive forandringer i dine tanker, følelser og adfærd. Hypnoseterapeuter har viden om terapi og menneskets adfærd og følelser og bruger hypnosetilstanden til at arbejde terapeutisk for at skabe den forandring, som du ønsker. En hypnoseterapeut kan anvende hypnogestalt, indre barn-terapi, parts-terapi, partsmægling, sorgterapi, kognitiv psykologi, adfærdsregulerende terapier, forestillingsteknikker med videre.

Får hypnotisøren adgang til mit underbevidste sind?

Dine følelser, tanker og handlinger er styret af både det bevidste og det ikke-bevidste (altså de underbevidste og de ubevidste processer). Det meste af hvad du foretager dig i virkeligheden, sker UDEN, at du BEVIDST beslutter dig for det. Du klør dig på næsen, du nikker, du taler, du gør dine daglige rutiner osv. Dine vaner, eller "det du plejer" at tænke og gøre eller føle i bestemte situationer, er styret af din underbevidsthed.

Hverdagens passive hypnose?

Vi har alle prøvet at være i hypnose. Du kender fornemmelsen af at "falde i staver". Det er for eksempel en passiv hypnose. Det at køre i bil på motorvejen og et øjeblik være bevidst “væk”, men stadig være i kontrol, er ligeledes passiv hypnose.

Vi er hypnotiseret af vore omgivelser. Vi reagerer på det der sker omkring os.

Når du bliver hypnotiseret hos en hypnotisør er tilstanden den samme, men nu er der en AKTIV underbevidst kommunikation mellem dig og hypnoseterapeuten. Hvilket betyder at du har en dialog og kan svare ja og nej til de forslag du får. Dine tanker, følelser, holdninger, overbevisninger og adfærd som skabte problemer for dig kan ændres i overensstemmelse med dine ønsker og KUN med DIT samtykke. Og – ingen kan hypnotiseres imod deres egen vilje.

Hypnose og tillid?

Tillid er nødvendigt, hvis du skal have udbytte af en hypnosesession eller når du lytter til lydfiler. Ja for at gå ind i hypnosetilstanden skal du have tillid til hypnotisøren. Du er mulig at hypnotisere dig, hvis du kan tælle til 10. Men IGEN kun, hvis du ønsker at blive hypnotiseret. Hvis du opsøger en hypnotisør som ”mærkelig". Meget spirituel, eller usoigneret; så så kan tillid være vanskelig. Vælg en hypnotisør som er neutral i påklædning og hvor interiøret i klinikken er rent og hyggeligt. Hvis hypnotisøren udstråler "for meget alternativt" kan tænke "hokus pokus". Professionelt udført hypnoseterapi er evidens baseret og anvendt af dygtige terapeuter, læger og andre sundhedsfaglige eksperter 

Varig forandring med hypnoseterapi?

Metoden, som hypnoseterapeuten/hypnotisøren anvender, og hvad der siges under hypnosen, har stor betydning for, hvor varig forandringen er. Der er ikke nogen bestemt målestok, man kan forholde sig til, men det afhænger meget af den tillid, der skabes mellem dig og den der hypnotiserer.

Ved den rigtige metode skabes der varige forandringer og gamle negative følelser, svigt, uro, sorg, skam, vrede eller andet vil blive opløst én gang for alle – og du vil opleve at gamle blokeringer er forsvundet. Når hypnose og den rette metode anvendes, virker terapien måske 10 gange hurtigere end ved psykoterapi/samtaleterapi/bevidst kommunikation. 

Diagnose og hypnose?

En hypnotisør og hypnoseterapeut diagnosticerer ikke. Ved personlige sessioner udfører hypnoseterapeuten et interview for at klarlægge, hvordan du oplever dit problem og hvordan du gerne vil have det, når problemet er fjernet. Det frarådes at opsøge en hypnotisør, som er analyserende, da det strider imod pointen med hypnoseterapi. Hypnoseterapi, når det udføres korrekt, lader alene dine ønsker være LØSNINGEN og undlader at "sætte etiketter" på din beskrivelse af dit problem.

 

Tre betingelser for at hypnoseterapi virker

·         Du skal kunne forestille dig det ske!

·         Du skal have et oprigtigt ønske!

·         Det skal være fysisk muligt!

Er det farligt? Er der garanti for succes

Ja - det kan være farligt - hvis du er bange for at få det fantastisk. Spøg til side!

Du har den fulde kontrol, når du er i hypnose. Og dit bevidste sind vil passe på dig og sortere. Successen afhænger af din evne til at tage imod de forslag, som en dygtig hypnoseterapeut giver dig. DERFOR er det vigtigt, at du KUN vælger en professionel og uddannet hypnoseterapeut. Og det er vigtigt, at du møder med et åbent sind.